Állam és egyház találkozása a labirintusban

Ebből akkora, de akkora botrány kellene, hogy kerekedjen, aminek az index címlapon lenne a helye, nem (csak) az artportalon. Különféle állami források bevonásával, a rendőrség partnereként a református egyház USA fundamentalista keresztény propagandát terjeszt mint 'ifjúságvédelem'.



"Ezen a kiállításon még az öngyilkosság is olyan eseményként jelenik meg, aminek nem látszik sem előzménye, sem oka, amelynek nincs kontextusa, hanem eleve jelen van a világban, és nagy szenvedést okoz. A szenvedés pedig azért adott, mert a jó-rossz örök harca eredendő, és léteznek rossz emberek, meg jó emberek.
A kiállítás összemos mindent, amit “felkavaró tartalomnak” ítél, afféle rossznak a világban, esetlenül photoshopolt rémképeket vetítve elénk egy sötét labirintus szcenírozott terében.  Egy kalap alá véve a családon belüli erőszakkal az emancipációs küzdelmek olyan eredményeit, amelyek akár éppen az erőszak elől segítenek a nőknek elmenekülni.  Mint amilyen például a válás jogi lehetősége. Nem a nem kívánt terhesség, vagy a rossz házasság áll itt célkeresztben, hanem az abortusz és a válás."

https://artportal.hu/magazin/allam-es-egyhaz-talalkozasa-a-labirintusban/


Popular posts from this blog

MÉLTATÁS EGY RENESZÁNSZ EMBERRŐL - Weiler Péter, a Puncs.hu üzletvezetője, projektművész

Művészetről és ideológiáról Weiler Péter Godot Galériás kiállítása kapcsán

keresztinterjú 2: Nemes Z. Márióval, Kiss Kata és Simon Bettina interjúja