A hazai feminizmus..

Nem én adtam ezt a címet. A hazai feminizmus mindegy is miről szól, mert egy politikai eszköz, társadalmi munkában ácsolt platform ipari lobbiknak és politikai pártoknak.

"ha a neoliberlizmus dinamikáit keressük, megláthatunk valamit az egész „igazságából”, megláthatjuk a logikát az elvtelenség mögött. A kicsinyesség és a házmesterkedés a „végrehajtók” (ellenzéki nyilvánosság, „civilek”, vámpírkastély) oldalán habitus, a „megrendelők” (transznacionális szervezetek) oldalán stratégia: alapvető neoliberális paradigma kvantifikálni minden emberi tapasztalatot (jegyezd és jelentgesd a „mikroagressziót”) ahogy az is, hogy a tőke hatoljon be a testbe (szexipar, gyógyszeripar, technológiaipar, ezek összefonódása).
Aztán a közterek leszabályozása (utcai füttyögés), az intimitás kommodifikálása (a szerelmi kapcsolatokra vonatkoztatni üzleti kapcsolatok logikáját, a teljes kiszámíthatóságot), a választás és identitás dekontextualizálása és fétisizálása (szexmunka, transzneműség, szépségipar, divat, „önkifejezés”)."
https://azonnali.hu/cikk/20181021_a-hazai-feminizmus-csak-egymas-baszogatasarol-szol

Popular posts from this blog

MÉLTATÁS EGY RENESZÁNSZ EMBERRŐL - Weiler Péter, a Puncs.hu üzletvezetője, projektművész

Művészetről és ideológiáról Weiler Péter Godot Galériás kiállítása kapcsán

keresztinterjú 2: Nemes Z. Márióval, Kiss Kata és Simon Bettina interjúja